Skip to main content

Familjen Jakobsson har sen 1940-talet kunnat följa utvecklingen från många, små lokala slakterier till stora industrienheter med långa transporter som följd. Vi har sett och upplevt fördelarna med små lokala enheter och ser med tillfredställelse på att pendeln vänt och att det idag finns ett stort konsumentintresse för små lokala slakterier som är djur- och miljövänliga.

Omsorgen om djur har varit ledstjärnan i familjeföretaget och Jakobssons är kända för sin professionalism när det gäller att hantera såväl djur som kundkontakter.
Jakobsson åkeri har bedrivet djurtransporter i tre generationer. Axel Julius Jakobsson började med djurtransporter på 1940-talet i Sollefteå. Han kom då från Järvsö där familjen Jakobsson bedrivit både slakteri och djurtransporter. Det finns ett gediget kunnande i företaget och kontaktnätet är stort. 2002 fick Göran Jakobsson ta emot Guldtackan som vartannat år delas ut av Swedish Meat och tidningen Land Lantbruk. Det är Sveriges mest prestigefyllda utmärkelse inom området djuromsorg. Motiveringen tillpriset löd: ”Djurtransportören Göran Jakobsson belönas för att han under snart 50 år alltid utgått från djurens beteende och minimerat stressen vid transporterna.”